Ada apa dengan Brunei? jika nak tahu haruslah pergi sendiri dan melihat negara orang.

Pada mulanya memang agak pening untuk menyiapkan itinerary selama 3H2M di Brunei, tapi bila dah sampai ianya indah-indah belaka terutamanya bila buat family trip.
Jika kita google saja pakej percutian, travelog dan apa yang berkaitan dengan Istanbul & Turkey, pasti kita akan temui Blue Mosque, Hagia Sofia, Tulip, Konya, Pamukkale, Cappadocia, Bosporus Tour dan sebagainya. Korang pernah dengar tak nama tempat Alacati. Jika korang tengok gambar tempat ini pasti korang rasa tempat tersebut macam di Italy @ France.
Dikatakan sunset di Oia merupakan moment sunset paling cantik di dunia.

Sekitar jam 6 petang, seluruh kawasan Oia yang menghadap laut akan di penuhi oleh umat manusia untuk datang tengok sunset, serious nak jalan pun jenuh menyelit.
Ramai di antara kita yang apabila travel ke Istanbul pasti akan melawat Pamukkale iaitu sebuah bukit yang terkenal dengan jolokkan Cotton Castle. Kalau korang pergi dengan pakej yang disediakan oleh travel agent, korang memang tak akan tahu pasal Maldives of Turkey.
© 2018 Imran Idris Travel Blog. Powered by elAmm Creative